Popcornens goda egenskaper

Popcorn är nog det godaste snackset jag känner till faktiskt och det har många positiva sidor jämfört med andra alternativ.

De enklaste popcornen är kanske idag micropop som normalt sätt finns med eller utan smörsmak. De är enkla och de duger ofta om man blir sugen på något på kvällen.

Enklare popcorn kan man även spetsa till med kryddblandningar och det kan skapa variation för de som annars lätt tröttnar på popcorn. Jag personligen gillar detta alternativet för det kan lätt bli enformigt annars.

Popcorn har för mig följande positiva egenskaper:

  • Enkelt och gott med möjlighet till variation
  • Lågt med kalorier gör att det är lättare att hålla sin diet
  • Nyttigt i form av att inget tillsatt socker eller stora mängder dåliga fetter

De godaste popcornen jag ätit är de jag köpt på marknader och biografer där riktiga popcornsmaskiner poppar popcornen. Jag vet inte varför det blir så mycket bättre än om man använder micron eller poppar i kastrull

Att köpa en egen popcornmaskin kan såklart vara ett alternativ för den som poppar mycket. Men jag misstänker att man måste lägga en del tusenlappar för att få en riktigt bra modell.

Ett alternativ till att köpa en popcornsmaskin skulle kunna vara hyra en popcornsmaskin som du t.ex. kan läsa mer om här. Att hyra en popcornsmaskin varje helg är inte hållbart såklart men ska man arrangera en fest, kalas eller någon större tillställning så är det absolut ett intressant alternativ. Att få hjälp med att göra riktigt goda popcorn och kunna servera det i snygga strutar bidrar även till en viss känsla som antagligen förstärker upplevelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *