Tips som underlättar vid flytt

Har du någon gång flyttat och ångrat att du inte börjat dra i saker och ting i god tid? Det har i alla fall jag gjort ett par gånger och det tycks alltid vara samma saker som jag missar.

Jag har en förmåga att byta ut min garderob med säsongskläder och lägga de andra i förvaring så sommarkläderna inte hittar tillbaka till garderoben förrän till våren. Det samma gäller vinterkläderna som inte riktigt hittar in förrän en bit in på hösten.

Men varje gång detta sker så är där plagg som jag inte vill använda men inte slänga samtidigt som jag köper nytt inför varje säsong. Det gör att mitt förråd av kläder växer i en rasande takt och efter 3 år har jag massor av kläder jag inte vill använda men inte slänga. Det är ett sånt slöseri och ett sånt merjobb att dra i detta när man ska flytta.

Även om jag är värst med kläder så har jag samma förmåga med annat så mitt tips här är att försöka städa ut förråd och förvaring i god tid innan flytt. Det finns ingen anledning att ta med sig allt det som senare ska slängas eller skänkas bort.

Något annat jag brukar missa är städningen som jag alltid väntar med. Det är lite känslan av att det är inte lönt att göra för att att jag ändå ska flytta så bättre att ta det då – men det är det inte! Det finns så mycket man hade kunnat gjort och förberett månader innan så man slipper stå och slita i två dagar med flyttstädningen.

Ett ännu bättre tips skulle jag säga är att anställa någon att utföra flyttstädningen åt en. Tack vare RUT-avdraget är det inte så dyrt och efter att ha kollat på pris på flyttstädning i Stockholm så är det nästan en självklarhet för mig att välja det nästa gång. Flyttstädning för min lilla lägenhet hade inte varit mer än kanske 1200 kr efter avdraget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *